کد خبر : 34404
تاریخ انتشار : شنبه 3 خرداد 1404 - 9:55

هشدار یک کارشناس انرژی:

حتی با خاموشی صنایع، گاز خانگی کم می‌آید!

حتی با خاموشی صنایع، گاز خانگی کم می‌آید!
یک کارشناس حوزه انرژی با هشدار درباره کاهش شدید تولید گاز در کشور، تاکید کرد که بدون سرمایه‌گذاری فوری حداکثر ۷۰ میلیارد دلاری در میادین گازی، تولید گاز ایران طی ۳ تا ۵ سال به ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش می‌یابد، در حالی که مصرف بخش خانگی در زمستان به ۶۵۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

به گزارش «انرژی پرس»، ایران با وجود ذخایر عظیم گاز، به دلیل رشد مصرف، فرسودگی زیرساخت‌ها و کاهش سرمایه‌گذاری، با خطر کمبود گاز در زمستان مواجه است. کارشناسان هشدار می‌دهند بدون اصلاح مصرف و توسعه انرژی‌های جایگزین، بحران گاز در راه است.

حسین میرافضلی، کارشناس انرژی، در گفت‌وگو با این رسانه هشدار داد که بدون سرمایه‌گذاری فوری در میادین گازی، ایران با بحران شدید گاز در زمستان‌های پیش‌رو مواجه خواهد شد. به گفته او، اگر طی ۳ تا ۵ سال آینده حدود ۷۰ میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری نشود، تولید روزانه گاز به ۵۰۰ میلیون مترمکعب کاهش می‌یابد، در حالی‌که مصرف زمستانی بخش خانگی به ۶۵۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد. در این شرایط حتی با قطع گاز صنایع بزرگ، تامین نیاز خانوارها ممکن نخواهد بود.

راه نجات چیست؟

او گفت: تنها راه حل این بحران، کاهش ۳۰ درصدی سهم گاز در گرمایش خانگی طی ۳ سال و ۵۰ درصدی طی ۵ سال است. این کاهش باید با جایگزینی برق محقق شود، به‌طوری که برق مورد نیاز از طریق نیروگاه‌های خورشیدی و برای ساعات پیک از نیروگاه‌های ذخیره‌سازی تامین شود.

او تاکید کرد که اصلاح الگوی مصرف برق و گاز، راه‌حلی اجتناب‌ناپذیر است و بدون آن، مشکلات دیگر به‌راحتی حل نمی‌شوند. پیشنهادهای او شامل تعیین الگوی مصرف منطقه‌ای (مثلا برق برای مناطق گرمسیری همچون خوزستان و گاز برای مناطق سردسیری همچون تبریز)، محاسبه هزینه بر اساس قیمت جهانی برای مصرف‌کنندگان پرمصرف و ثبت آن به‌عنوان بدهی، و اعطای اعتبار انرژی به مشترکین کم‌مصرف است. همچنین، ارسال پیامک روزانه به مشترکان با وضعیت مصرف و بدهی یا اعتبار، شفافیت ایجاد و انگیزه کاهش مصرف را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:  رفع ناترازی انرژی تنها مختص صنعت نفت نیست، تمام نهادها باید همکاری کنند

میرافضلی همچنین تشویق کم‌مصرف‌ها با ارایه اعتبار انرژی به‌صورت شارژ حساب برای خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا هزینه‌های درمانی و آموزشی؛ جریمه پرمصرف‌ها با دادن یک ماه فرصت جبران و در صورت عدم پرداخت، صدور اخطار قطع را به عنوان دیگر راهکارها مطرح کرد.

لزوم تغییر فرهنگ مصرف

میرافضلی با اشاره به الگوی مصرف بهینه در اروپا و ژاپن گفت این کشورها با وجود سرمای شدیدتر، گاز و برق کمتری مصرف می‌کنند. او تاکید کرد ما هم باید فرهنگ مصرف بهینه را مثل آن‌ها در پیش بگیریم، چون توسعه‌شان نتیجه رعایت این فرهنگ است وگرنه منابعشان تمام شده بود.

این کارشناس افزود که برای جلوگیری از بحران گاز دیگر راهی نیست و باید هرچه سریع‌تر الگوی مصرف مشخص و اجرا شود، در غیر این صورت زمستان‌های آینده با خاموشی صنایع و کمبود گاز خانگی مواجه خواهیم شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.