اولا که خدا رو شکر دوما زمانی هامون آبگیری میشه که افغانستان ورودی گود زره رو ببندد و بگذارد همین دشتمالهای ناشی از سیل وارد ایران بشه ما رو از سد کجکی امیدی نیست
اثرات مثبت ال نینو بر منابع آبی شرق/ هیرمند و هامون پر آب می شوند
به گزارش انرژی پرس و به نقل از سازمان هواشناسی کشور، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اثرات مثبت پدیده “ال نینو” بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی کشور افزود: حوضه های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان پاییز پر بارشی خواهند داشت. وظیفه
به گزارش انرژی پرس و به نقل از سازمان هواشناسی کشور، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اثرات مثبت پدیده “ال نینو” بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی کشور افزود: حوضه های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان پاییز پر بارشی خواهند داشت.
وظیفه ادامه داد: با ادامه رشد ناهنجاری ال نینو و تغییرات در سایر شاخصهای دورپیوندی، آخرین خروجی مدلهای پیشبینی فصلی هواشناسی نشان میدهد که در پاییز امسال بارش تجمعی در حوضه های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان با احتمال زیاد در حد نرمال تا بیش از نرمال خواهد بود.
وی پیش بینی کرد: بر اساس این مدل ها، با احتمال ۴۰ تا ۶۰ درصد تقریبا کل مساحت افغانستان در ماههای نوامبر و دسامبر و ژانویه بارشهای نرمال تا فرا نرمال خواهد داشت و در ماه نوامبر با احتمال ۵۰ تا ۷۰ درصد در حد نرمال تا بیش از نرمال برآورد میشود.
وظیفه ادامهداد: بهطور کلی برآیند خروجی مدلهای پیشبینی فصلی نشان می دهد که حوضه های آبریز رودخانه هیرمند و تالاب هامون در چند ماهه نخست سال آبی جدید، با احتمال ۴۰ تا ۷۰ درصد بارش تجمعی در حد نرمال تا بیشتر از نرمال خواهند داشت.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: با عدم ورود آب از افغانستان و رخداد خشکسالی طولانی مدت بسیار شدید و استثنایی در حوضه هامون، بستر دریاچه کاملا خشک شده و در حال حاضر کانون خیزش گرد و خاک شرق کشور است.
گفتنی است، پدیده ال نینو یکی از چرخه های مشهور آب و هوایی جهان است که هر ۲ تا ۷ سال یکبار باعث ایجاد ناهنجاریهای بزرگی در آب و هوای سراسر سیّاره زمین میشود. این ناهنجاریها میتواند به صورت سیلابهای ناگهانی، خشکسالی، قحطی یا اپیدمی باشد.
برچسب ها :افزایش بارش در پاییز ، بارش شدید در هیرمند ، پاییز ، پدیده النینو ، پیش بینی وضعیت هوا در پاییز ، تاثیر پدیده ال نینو در ایران ، حوضه های آبریز ، مرز آبی ایران و افغانستان ، مرزهای آبی شرق کشور ، هامون ، هیرمند
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
خداوندا تو نظر رحمتت رو بر این مردم مظلوم و صبور عنایت فرما . سیستان با نی زارهاش گندمزارها ش ، باغ های انگور یاقوتی (روچه) شیرماهی های آب شیرین جالیز کاری . مرغان مهاجر .گله های بزرگ دام سبک و سنگین آثار تاریخی و ……… دیدنی و مدهوش کننده ست که بیرحمی اقلیم و مصرف بی برنامه و طبیعت وحشی رودخانه هیرمند گره در گره زده یک سوال مهم از خودم می پرسم…. روزی برسد و زنده باشد که شکوه و عظمت سیستان رو ببینم یکی از بزرگترین آرزوهام هست
اب رودخانه هیرمند آبادانی
نبود آب نا امیدی بیماری مهاجرت طوفان گردوخاک
از هامون چه بنویسم که اشکانم سرازیر نشود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۳